Ságat - handmade by Seija Ranttila

Olen käsityöyrittäjä ja työskentelen Tampereella. Suunnittelen ja valmistan kaikki tuotteet itse ateljeessani. Laukkujen viimeistykseen käytän alihankintapalvelua kotimaiselta laukkutehtaalta. Päämateriaalini ovat luonnonmateriaalit: villa ja teollisuuden ylijäämänahka. Työskentelytilani sijaitsevat Tampereen keskustassa, joten halutessasi voit sopia ajankohdan ajoissa ja piipahtaa vaikka paikan päällä ostoksilla!

Yhteystiedot:

Seija Ranttila

puh: 040-5342365/ +358405342365

sähköposti: seija.ranttila@sagat.fi

yrityksen osoite: Harppitie 10, 33710 Tampere

verkkosivut: www.sagat.fi

Ságat

Neljä vuodenaikaani - värejä esi-isieni mailta.

Mu njeallje jagiáiggi - ivnnit máttarvánhemiiddán eatnamiin.

The Four Seasons - colours from the land of my forebears.

Meine vier Jahreszeiten - Farben von den Ländern meiner Vorfahren.

Saamelaisena suunnittelijana haluan tuoda esille oman kulttuurini rikasta väri- ja kuviomaailmaa moderniksi tekstiiliksi toteutettuna.

Tuotteet omaavat paljon samankaltaisia ominaisuuksia kuin perinteiset saamenkäsityöt: värit, käytännöllisyys, kestävyys, huolellinen ja taidokas valmistus, alkuperäiset materiaalit mm. villa sekä erilaiset koristenauhat.

Saamelainen kulttuuri kiinnostaa ihmisiä ympäri maapallon. Kulttuuri, luonto ja elämä arktisissa oloissa koetaan hyvin eksoottisena ja elämyksiä antavana: koskemattomuus ja aitous. Ságat - tuotemerkin kaikki tuotteet on suunniteltu niin, että niitä voivat käyttää kaikki ihmiset kulttuuritaustastaan riippumatta.

Tulevaisuuden tiedostava kuluttaja arvostaa Ságat - tuotteiden perusarvoja: tuotteella on jäljitettävä historia ja mielenkiintoinen kulttuuritausta, se on materiaaleiltaan laadukas ja lopputulos on visuaalisesti aikaa kestävä ja kaunis tuote.

Mu njeallje jagiáiggi - ivnnit máttarvánhemiiddán eatnamiin.

Ságat -tekstiillat govviđit Davi luonddu njealji jagiáiggi. Sápmelaš tekstiiladáiddárin govviđan iežan kultuvran fámolaš ja rikkis govadat- ja ivdnemáilmmi gárrvvistemiin moderna tekstiillaid.

My four seasons - colors from the land of my forebears.

Ságat tekstiles describe the four seasons of nature far up North. As a designer of Sámi origin, I wish to highlight my culture´s rich and intense world of patterns and colors in the form of modern textiles.

Mina fyra årstider - färger från mina förfäders marker.

Ságat-tekstilerna skildrar den nordliga naturens fyra årstider. Som samisk formgivare presenterar jag min egen kulturs starka och rika form- och färgvärld på modern textil.