Yhteystiedot

Olen käsityöyrittäjä ja työskentelen Tampereella. Suunnittelen ja valmistan kaikki tuotteet itse ateljeessani. Laukkujen viimeistykseen käytän alihankintapalvelua kotimaiselta laukkutehtaalta. Työskentelytilani sijaitsevat Tampereen keskustassa, joten halutessasi voit sopia ajankohdan ajoissa ja piipahtaa vaikka paikan päällä ostoksilla!

Yhteystiedot:

Seija Ranttila

puh: 040-5342365/ +358405342365

sähköposti: seija.ranttila@sagat.fi

yrityksen osoite: Harppitie 10, 33710 Tampere

verkkosivut: www.sagat.fi

Ságat

Neljä vuodenaikaani - värejä esi-isieni mailta.

Mu njeallje jagiáiggi - ivnnit máttarvánhemiiddán eatnamiin.

The Four Seasons - colours from the land of my forebears.

Meine vier Jahreszeiten - Farben von den Ländern meiner Vorfahren.

Saamelaisena suunnittelijana haluan tuoda esille oman kulttuurini rikasta väri- ja kuviomaailmaa moderniksi tekstiiliksi toteutettuna.

Tuotteet omaavat paljon samankaltaisia ominaisuuksia kuin perinteiset saamenkäsityöt: värit, käytännöllisyys, kestävyys, huolellinen ja taidokas valmistus, alkuperäiset materiaalit mm. villa sekä erilaiset koristenauhat.

Saamelainen kulttuuri kiinnostaa ihmisiä ympäri maapallon. Kulttuuri, luonto ja elämä arktisissa oloissa koetaan hyvin eksoottisena ja elämyksiä antavana: koskemattomuus ja aitous. Ságat - tuotemerkin kaikki tuotteet on suunniteltu niin, että niitä voivat käyttää kaikki ihmiset kulttuuritaustastaan riippumatta.

Tulevaisuuden tiedostava kuluttaja arvostaa Ságat - tuotteiden perusarvoja: tuotteella on jäljitettävä historia ja mielenkiintoinen kulttuuritausta, se on materiaaleiltaan laadukas ja lopputulos on visuaalisesti aikaa kestävä ja kaunis tuote.

Mu njeallje jagiáiggi - ivnnit máttarvánhemiiddán eatnamiin.

Ságat -tekstiillat govviđit Davi luonddu njealji jagiáiggi. Sápmelaš tekstiiladáiddárin govviđan iežan kultuvran fámolaš ja rikkis govadat- ja ivdnemáilmmi gárrvvistemiin moderna tekstiillaid.

My four seasons - colors from the land of my forebears.

Ságat tekstiles describe the four seasons of nature far up North. As a designer of Sámi origin, I wish to highlight my culture´s rich and intense world of patterns and colors in the form of modern textiles.

Mina fyra årstider - färger från mina förfäders marker.

Ságat-tekstilerna skildrar den nordliga naturens fyra årstider. Som samisk formgivare presenterar jag min egen kulturs starka och rika form- och färgvärld på modern textil.

Materiaalit

Tuotteiden päämateriaali on villakangas (verka 100% villaa ja sarka 80% villaa). Villa on samaa laadultaan kuin perinteisissä saamenkäsitöissä käytettävä materiaali. Villa tuodaan Italiasta ja Portugalista.

Laukkujen vuorikankaana käytän vedenpitävää polyesteriä.

Koristenauhat ovat pääosin polyesteriä ja ne valmistetaan Tšekissä.

Värit

Väreissä suosituimmat ovat musta, harmaa ja karpalonpunainen.

Käytän kuitenkin myös perinteisiä kirkkaita värejä, erityisesti Pirita-tuotteissa: kirkas sininen, kirkas punainen, keltainen ja kirkas vihreä. Lisäksi valikoimasta löytyy myös tumma ruskea ja luonnonvalkoinen.

Värejä yhdistämällä ja koristenauhoja eri tavalla rytmittämällä luon tuotteisiin hyvin uniikin ulkonäön. 

Tuotteiden hoito-ohjeet

Ei vesipesua. Suojaa tuote suojasuihkeella. Toista käsittely säännöllisin väliajoin. Tarvittaessa pyyhi kostealla liinalla.

Dry clean only. Apply with protective spray. Repeat regularly. If necessary, spot clean with damp cloth. Material wool, decorative ribbon polyester. Lining waterproof polyester.

Ii čáhcebassan. Sudje buktaga suodjecirggoniin. Daga nu jeavda. Juos leš darbu, sihko lákta liinniin. Buktaga materiála lea ullu, hearvabáttit polyesteras. Skuođas lea čázi jáhkki polyesteris.