Vietin lapsuuteni Lemmenjoen kauniissa maisemissa vanhempieni ja neljän sisarukseni kanssa. Tältä ajalta mukaani jäivät läheinen suhde luontoon, vahvat vuodenajat ja saamelaisuus. Muutimme myöhemmin Inariin.

Opiskelin Limingan taidekoulussa v. 1985-1986, Lahden muotoiluinstituutissa teollista pukusuunnittelua v. 1986-1990.

Heti opiskelun jälkeen keväällä 1990 aloitin työni Finlaysonilla tekstiilisuunnittelijana.

Saamelaisuus on minulle rikkaus, jonka olen saanut kasvaessani saamelaisessa yhteisössä.

Rakkaus kulttuuriini ja luontoon on ollut vahvasti esillä töissäni koko suunnittelijaurani ajan.

Finlaysonilla meni muutama vuosi ammattiin oppimisessa, mutta ahkerana ja työtäni ilolla tekevänä suunnittelijana opin paljon ammattilaisten ohjauksessa.

Vuosien varrella loimme Finlaysonin suunnittelijatiimin kanssa yhdessä paljon upeita mallistoja, joista olen vieläkin ylpeä!

Nansolle suunnittelin freelancerinä naisten yö- ja oloasumallistoihin tuotteita vuosina 1998-2006.

Suunnittelussa vahvat ja värikkäät kuosit olivat minun parasta aluettani.

Lennol Oy on tällä hetkellä yhteistyökumppanini teollisen tekstiilin puolelta.

Mallistoni kulkee nimikkeellä ”Pohjoinen Lumo”. Yhteistyö on ollut todella antoisaa, koska olen saanut vapaasti toteuttaa visioitani pohjoisen kulttuurista ja luonnosta, tuotteistaa itselleni rakkaita ja läheisiä kokemuksia ja ajatuksia Lennolin tarjoamissa puitteissa upeiksi sisustustekstiileiksi.

Näihin tuottesiin voi tutustua osoitteessa www.lennol.fi

Oli aika tutustua maailmalla muihin kulttuureihin.

Vuonna 2001 matkustimme taiteilija-sisareni Merja Aletta Ranttilan kanssa Australiaan tutustumaan Aboriginaalien kulttuuriin ja elämään.

Heidän maanläheinen värimaailmat, vahvat kuviot ja mielenkiintoiset tarinat tekivät minuun vaikutuksen ja toivat omaan suunnitteluuni uusia ulottuvuuksia.

Vuonna 2002 vietimme kuukauden Stipendiaattina Villa Karossa, Beninissä.

Tänä aikana ymmärsin kuinka vahvoja ovat vuosisatojen, vuosituhansien takaa tulevat perinteet. Lumouduin afrikkalaisesta luonnosta, taiteesta ja elämänasenteesta. Tuo kuukausi muutti hyvin paljon suhtautumistani elämään.

Seuraava matkani suuntautui Senegaliin v. 2003:
Naisten Punainen Talo, tekstiiliprojekti.

Tutustuin Naisten Punaisen Talon toimintaan ja työskentelin heidän kanssaan. Tarkoituksena oli kartoittaa yhteistyömahdollisuuksia Paikallisten naisten kanssa tekstiilien valmistuksessa.

Kaikki nämä tekemäni matkat vieraisiin Kulttuureihin saivat minut ymmärtämään Oman saamelaisen kulttuurini tärkeyden ja kulttuurini rikkauden.

Joskus pitää matkustaa Kauas nähdäkseen lähelle.

Olin valmis palaamaan juurilleni.

Syntyi Ságat – kokoelma.