Ságat Neljä vuodenaikaani – värejä esi-isieni mailta.

Saamelaisena suunnittelijana tuon esille oman Kulttuurini vahvaa ja rikasta kuvio- ja värimaailmaa moderniksi tekstiiliksi toteutettuna.

Karigasniemellä, Nuhpir-tunturilla avaria maisemia, tunturin tuulia, iloa ja vapautta! Saamelaista elämäntapaa parhaimmillaan.

Suttesgáldu – Karigasniemi. Ihana iltahetki saamelaisten vanhalla pyhällä paikalla. Vedellä uskotaan olevan parantava vaikutus.

Kolttakönkään periksiantamattomat. Ihailtavaa sisua!

Altan museon kalliomaalaukset olivat vaikuttavia. Saatoin vain kuvitella miten Altavuonon huikeat maisemat ovat inspiroineet senaikaiset taiteilijat piirtämään tarinoitaan kallioihin.

Saamelaisten käsityömallien rikkaus on jäänyt meille arvokkaaksi perinnöksi.

Ságat – tekstiilit omaavat paljon samankaltaisia ominaisuuksia kuin perinteiset saamenkäsityöt:
Värit, kestävyys, huolellinen ja taidokas valmistus, alkuperäiset materiaalit mm. villa sekä erilaiset koristenauhat. Valmistan Ságat tuotteet itse ateljeessani Tampereella.

Saamelainen kulttuuri kiinnostaa ihmisiä ympäri maapallon. Kulttuuri, luonto ja elämä arktisissa oloissa koetaan hyvin eksoottisena ja elämyksiä antavana:
Koskemattomuus ja aitous. Tiedostava kuluttaja arvostaa Ságat tuotteiden perusarvoja: tuotteella on jäljitettävä historia ja mielenkiintoinen kulttuuritausta,
se on materiaaleiltaan laadukas ja lopputulos on visuaalisesti aikaa kestävä ja kaunis tuote.

Suunnittelijana lupaan säilyttää yhteyden alkuperäiseen kulttuuriini ja siihen maahan josta olen kasvanut.